Nå er det disse fargene som gjelder – se vårens farger

Dame med hatt og knallgul kjole i lavendelåker. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Dame med lavendelfarget blazer og matchende shorts foran mintgrønn vegg med hund i bånd og mobil i den andre hånden. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Dame med knallgrønn kjole, rød veske og gul øyenskygge. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Dame i fuksiafarget kjole i blomstereng. Hun holder en veske og har armene i været og smiler. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.

Vårens klær kommer i en herlig miks av duse pastellfarger, nøytrale jordtoner og knæsje farger som gjør deg glad. Våg å kle deg litt ekstra festlig!

Spreke farger og festlige detaljer

For deg som ønsker mer farge i hverdagen skuffer definitivt ikke vårens motetrender! Under moteukene i København og New York var det sprudlende farger både på catwalken og blant gjestene, og butikkene bugner for tiden over av fargerike vårklær i omtrent hele fargespekteret.

Her er noen fargetrender som dominerer i klesbutikkene i vår.

Årets farge

Hvert år kårer verdens største fargeselskap Pantone årets farge, og for 2022 er det den blålilla fargen veri peri som er aller hottest ifølge ekspertene. Den syrinlilla fargen har allerede rukket å innta motebildet, og er et trygt valg på både skjorter, kjoler, skjørt og cardigans i vår.

I tillegg er det en farge de fleste kler, og dermed en god start for deg som ønsker å bringe litt mer farge inn i garderoben. Den er også fin å kombinere sammen med blant annet grønn, som er en annen av vårens trendfarger.

Friske knallfarger

Det er klart for fargefest! I vår skal fargene virkelig «poppe», og både sjokkrosa, knallgrønt, koboltblå og signalrødt er sikre vinnere for tiden. Har du alltid drømt om en knæsj rosa blazer eller en grønn buksedress er altså tiden inne, og jo sterkere farger jo bedre!

Det er også trendy å kombinere flere farger sammen, eller du kan tilføre et nøytralt antrekk det lille ekstra med et par knallgrønne pumps eller en fargerik veske.

Solnedgangstoner

I vår kan du stråle i takt med solen. Farger som knalloransje og spreke gulnyanser har nemlig inntatt motebildet, og det sies også at disse poppende fargene får deg i bedre humør.

Det er altså ingen grunn til å ikke kle seg i solens farger i vår, som både gjør seg fint som et helt statement-antrekk eller i kombinasjon med for eksempel hvitt og denim. Også den lysere sitrusgulfargen er et trygt valg i vår.

To menn og ei dame som ler og har på seg klær i oransje og rødlige toner. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Dame med hatt, høye hæler, lang kjole, solbriller og kåpe i jordtoner. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Mann med dansebevegelse på en kai. Har på seg bukse i blek ferskenfarge, hvit t-skjorte, brunt belte og jakke i solnedgangstone. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.
Mann med røde briller og armene i kors i rosa skjorte. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårens farger.

Jordtoner

Som en kontrast til de spreke, friske fargene som dominerer for tiden, bugner det også av forskjellige bruntoner i vår. Spesielt er den klassiske sjokoladebrun-nyansen populær, og den lar seg fint style sammen med de mer sprekere trendfargene.

Også farger som hvitt og beige er i vinden, og for herrene spesielt er også svart og ulike nyanser av naturgrønn i trendbildet.

Pastell

Pastellfargene er heller ikke glemt, og spesielt trendbevisste herrer kan trygt gå for en pastellrosa skjorte. Herreklærne har generelt litt mer farge i år, og det er spesielt pastellfargene som dominerer. Også lys blå er et trygt valg for både herrer og damer, og fungerer godt på for eksempel en skjorte, kjole eller blazer.

De duse fargene er dessuten fine å kombinere med sterkere farger, og fungerer eventuelt som et godt valg for deg som kun ønsker litt farge i vårhverdagen.

LES OGSÅ: