Skjær ut gresskar til halloween

To hender som holder et utskjørt gresskar
Nærbilde av en hånd som skjærer i toppen av et gresskar
Steg 1: Fjern innmaten

Lag en skummel gresskarlykt og la den lyse opp halloween-natten. Vi viser deg hvordan du enkelt skjærer ut gresskar til halloween.

Enkel oppskrift på utskjæring av gresskarlykt

Gresskarlyktene er et av de viktigste symbolene i halloweenfeiringen og kan brukes som pynt både inne og ute. Det finnes utallige måter å skjære ut et gresskar på, så her er det bare å la kreativiteten styre. Hva med å spraye gresskaret svart før du begynner, eller kanskje du heller vil pynte det med glitter? Du kan også variere med ulike størrelser og varianter dersom du får tak i det.

Dette trenger du

  • Liten kniv
  • Tusj / kulepenn
  • Skje (til å grave ut innmaten)
  • Ev. glitter og spraylakk

Steg 1: Fjern innmaten

Skjær av toppen på gresskaret og spar lokket til senere. Dette skal settes på igjen når du er ferdig med å skjære ut gresskaret. Bruk en skje til å fjerne all innmaten.

Kvinne som skjærer ut et opptegnet gresskar
Steg 2: Tegn opp formen du vil ha
To hender som skjærer ut gresskar
Steg 3: Skjær i gresskaret

Steg 2: Tegn opp formen du vil ha

For at det skal bli lettere å skjære ut gresskarlykten, kan det være lurt å tegne opp formen du vil ha før du begynner å skjære. Prøv deg gjerne litt frem, slik at du finner en form du er fornøyd med.

TIPS

Er du ikke så flink til å tegne? Bruk en stjerne- eller hjerteformet pepperkakeform til å streke opp øynene på gresskarlykten.

Steg 3: Skjær ut gresskaret

Når du er fornøyd med formen på gresskaret, kan du begynne å skjære ut der du har tegnet. Bruk en tynn kniv som kan bøyes, da blir det enklere å skjære ut de små detaljene.

Utskjærte ansikt på gresskar
Bonustips: Du kan også bruke kakeformer for gøyale former.