Morsdagsgaver fra barna

Hjemmelaget hjertekort til morsdag
Et hjemmelaget kort med blomsterbukett er en fin morsdagsgave fra barna.
Tomt kort med hjerter på siden av som er klar til å limes på
Steg 1
Morsdagskort som har stilker på seg
Steg 2
Morsdagskort med en bukett på
Steg 3
Kort med blomster på
Steg 4 – Voilà og morsdagskortet er ferdig!

Her er tre kjappe tips til morsdagsgaver fra barna som vil smelte mammas hjerte, i tillegg til et kreativt morsdagskort du kan hjelpe barna med å lage.

Tre kjappe tips: Morsdagsgaver fra barna som alle kan få til

Gi henne et minneverdig show med dans og sang

La barna stelle i stand et show som de kan opptre med til ære for mamma. Det kan for eksempel være en dans eller fremførelse av en sang. Spør barna og hør på hva de har å foreslå.

Tips til hjemmelaget morsdagsgave hun kan bruke

Hva med å male «verdens beste mamma» på en kopp eller lage et maleri? Eller hva med å la barna lage en unik kunstpute? Kjøp et hvitt putetrekk og tekstiltusjer – la så barna utrette sin magi.

Frokost på senga eller søte fristelser

Overrask med morsdagsfrokost eller bak sjokolademuffins sammen med barna. Finn frem strøssel og utstyr slik at pynten blir det lille ekstra.

Gi henne en alternativ blomsterbukett

For å gi en unik blomsterbukett som varer ekstra lenge, må kreativiteten hentes frem. Følg disse enkle stegene for å lage et hjemmelaget kort – en morsdagsgave fra barna som garantert vil falle i smak.

Du trenger

  • Ark
  • Grønn tusj
  • Farget papir
  • Saks
  • Linjal
  • Lim
  • Silkebånd

Steg 1

Det aller første du gjør er å klippe ut hjertene fra ønsket papir. Du kan velge ensfarget papir i forskjellige farger eller mønstret ark (for eksempel rester fra gavepapir).

Steg 2

Ta det hvite arket som utgjør selve kortet og brett det i to. Bruk den grønne tusjen og linjalen til å lage rette linjer på forsiden av kortet. Dette utgjør «stilkene» til buketten.

Husk at det kun er forsiden vi pynter, og at du har innsiden av kortet til å tegne og skrive en hyggelig hilsen.

Steg 3

Deretter limer du på hjertene på kortet.

Tips: Brett hjertene forsiktig i to og fest kun lim på midten eller på en av sidene. På denne måten kommer «blomstene» bedre frem og kortet får et mer livlig utseende. Det får rett og slett en liten 3D-effekt.

Steg 4

Ta silkebåndet og knytt en lekker liten sløyfe. Lim så denne på stilken, slik at den tilsynelatende holder buketten samlet.

Nå har du en lekker blomsterbukett i form av et hjemmelaget kort fra barna. Slik slår du to fluer i en smekk (selv om du gjerne kan kjøpe blomster i tillegg).